Mediation

Het grote verschil tussen een procedure bij de rechtbank en mediation is dat in het laatste geval partijen zelf de oplossingen aandragen. De mediator is onpartijdig, net als de rechter, maar neemt de beslissingen dus niet voor u.

Bij scheidingsmediation komen de echtgenoten samen bij de mediator die hen begeleidt bij het maken van afspraken. U krijgt algemene informatie van de mediator. De inhoudelijke beslissingen neemt u echter zelf. Hierdoor ontstaat er een uitkomst waar beide echtgenoten zich in kunnen vinden.  Als de mediation positief wordt afgerond hoeft u zelf niet naar de rechtbank. De formalisering kan dan verder schriftelijk verlopen. Kinderen vanaf 12 jaar oud worden wel altijd door de rechtbank uitgenodigd.

Indien u meer informatie wenst kunt u het onderstaand contactformulier invullen. U kunt tevens aangeven of u een uitgebreider formulier wenst te ontvangen zodat u thuis alvast kunt nadenken of overleggen over bijvoorbeeld het ouderschapsplan of de meer financiële zaken in het echtscheidingsconvenant.

Reactieformulier Mediation

Naam partij 1:
(verplicht)
Naam partij 2:
(verplicht)
Adres partij 1:
(verplicht)
Adres partij 2:
(verplicht)
Kinderen

  Naam Geboortedatum Plaats
1.
2.
3.
4.

Huwelijksdatum:
Plaats van het huwelijk:
Huwelijksvoorwaarden: janee
Woning:KoopHuur
Wie blijft er wonen:
Alimentatieberekening gewenst:
Heeft u al afspraken over de gevolgen van uw echtscheiding gemaakt: JaNee
Dit formulier is ingevuld door: partij 1partij 2
Extra vragen of informatie:

Uw email adres:
(verplicht)
Uw telefoonnummer:
(verplicht)

Vul de onderstaande antispam code in:
captcha

Comments are closed.